Till sidans innehåll

Radio Romano - É romani chib

SR Internationals program på romani är ett magasinsprogram som berättar de senaste svenska och romska nyheterna. Programmet innehåller också reportage om romer i Sverige och om den romska kulturen.
 
Redaktionen bakom programmet hoppas att det kan bli ett forum för hela den romska befolkningen i Sverige. Det innebär att programmet framför allt kommer att göra reportage om de fem stora romska grupperna kelderash, lovari, arli, kaale och resande.
 
Bakgrund
"Allt som har gjorts tidigare har gjorts av andra för eller om romer. Nu gör vi något själva om romer av romer - en väsentlig skillnad. Anledningen till att SR börjar sända på romani, romernas eller zigenarnas språk, är att romani fått status som minoritetsspråk."
 
"Naturligtvis kommer vi inte att kunna sända alla språk varje vecka, men i alla fall något inslag per månad. Självklart kommer programmet att innehålla en mängd musik som helt naturligt har ett samband med romer. Vi hoppas att lyssnare hör av sig med synpunkter och förslag. Vi håller alltid dörren öppen."
 
Kontaktuppgifter
Adress: SR International Radio Romano, Oxenstiernsgatan 20, 105 10 Stockholm
Telefon: 08-784 20 72
Fax: 08-661 05 87
E-post: radioromano@sr.se
 
 
[Källa: Sveriges Radio.]